Kæmpe kunstværk til Aarhus

Det hidtil største kunstværk i det offentlige rum i Aarhus blev præsenteret mandag d. 31. oktober. Det 210 m² store værk, som er Byggeselskab Olav de Lindes bidrag til festlighederne ifm. Aarhus’ udnævnelse til Europæisk Kulturhovedstad 2017, er opsat på facaden ved Balticagade 21 på tekstilkajen umiddelbart overfor Havnepladsen imellem Dokk1 og Navitas. Værket er udført af den internationalt anerkendte tyske graffitikunstner Hendrik Beikirch / ECB, som har udført lang en række værker i det offentlige rum verden over.

Aarhus - Europæisk Kulturhovedstad i 2017
En snak med Byggeselskabets indehaver og direktør Olav de Linde afslører, at det ikke er en tilfældighed at kunstprojektet gennemføres netop nu.
”Aarhus er jo valgt som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det vil vi selvfølgelig gerne bakke op om, og det gør vi faktisk allerede via et ”pænt” sponsorat, hvor vi har stillet lokaler til rådighed i Mindet 6 for dele af organisationen bag de mange arrangementer. Men jeg er i og omkring mine ejendomme også meget optaget af miljøerne – både det grønne og integreret kunst. Og på lige netop denne placering synes jeg det er oplagt at opsætte et kunstværk, som jeg håber både Aarhusianere og besøgende i byen kan glædes over.”

Olav de Lindes samarbejde med Hendrik Beikirch startede i foråret 2012, hvor han sammen med en lang række graffitikunstnere fra hele verden havde midlertidigt atelier i en af Byggeselskabets ejendomme på havnen. Beikirchs første værk i Frichsparken blev udført i denne periode, og han har siden været i Aarhus og udført flere værker både i frichsparken, i Science Center Skejby og på den tidligere chokoladefabrik Elvirasminde i Aarhus midtby. Andre kunstnere fra bla. det lokale Galleri Grisk netværk, har ligeledes udført en række værker på Byggeselskabets ejendomme i Aarhus. Om valget af Hendrik Beikirch til netop denne opgave siger Olav de Linde;
”Der er flere ting i det, - jeg er meget fascineret af Hendrik’s ”håndværk”, han er simpelthen fantastisk dygtig, og så er jeg betaget af de udtryksfulde menneskeportrætter af ganske almindelige mennesker, som du og jeg – alle med spor af livet – som vi hver især kan aflæse og lægge i hvad vi vil. Det kan måske også virke lidt som en modvægt til de utallige ”forskønnede” reklamer i byrummet med smukke og ”perfekte” unge mennesker.”

Yderligere info:
Olav de Linde, adm. Direktør og indehaver
M: 2810 6622
odl@olavdelinde.dk

Om kunstneren:
Hendrik Beikirch:
https://www.facebook.com/ecbhendrikbeikirch/

Ejendomsselskabet Olav de Linde