Maritim hverdagsmagi i SHIP på Aarhus Ø

  • Projektudvikling

I begyndelsen af 2021 blev boligdrømme vekslet til maritim hverdagsmagi for mange nye ”Ø-boere”. 200 af i alt 202 ejerlejligheder i SHIP på Aarhus Ø er blevet overdraget til nye beboere de seneste fire måneder. Byggeriet har været i gang siden 2018, og nu er vi meget tæt på det færdige resultat med fascinerende ejerlejligheder og enestående erhvervslejemål.

I allerførste række til Aarhus Bugten spejler havet, himlen og horisonten sig på smukkeste vis i SHIPs facadevinduer. Bølge for bølge ændrer facadebilledet sig hele tiden. Med sin lyse bygningskrop af glas og natursten, og altanernes takkede formationer ala skummende bølgetoppe emmer SHIP af maritim atmosfære. Med Aarhus Internationale Sejlsportscenter og de hundredvis af både i Aarhus Lystbådehavn som nærmeste naboer forenes arkitekturen med de maritime omgivelser.

Det kan være vanskeligt at forestille sig, at dette område for knap to årtier siden var en containerhavn. Den nære placering til bugten giver nu plads til alskens vandaktiviteter, som er blevet en fast del af bydelens gadebillede med lystfiskere, kapsejlads, havsvømning, wakeboard, roere, vindsurfere, SUP-surfere og vinterbadere.   

Størstedelen af bygningens etageareal på ca. 24.800 m2 er private boliger. Lejlighederne er i størrelser fra 48 - 220 m2, hvor alle har én eller to altaner. Dertil findes kælder til parkering og depotrum på 11.800 m2.    

Vi står nu med en bygning af høj arkitektonisk kvalitet, hvor Arkitema Architechts har været med som samarbejdspartnere på de arkitektoniske linjer.

Det nyetablerede byrum rundt om bygningen gennemgår i disse måneder en sand forvandling - fra brun jord og byggeplads til grønne uderum med planter, græs, træer og hyggekroge.

Besøgsoplevelser i højsæde
Kunsten at håndplukke de rette erhvervskoncepter til SHIPs 3.289 m2 lejemål har stået på siden 2019, og er i gang. Ejendomsselskabet Olav de Lindes udlejningsafdeling har løbende sat navne på nye erhvervslejere til bygningens stueetage.  

Her kan nævnes nyetablerede Restaurant Havnær, der, som navnet måske antyder, har sikret sig lejemålet tættest på bugten, hvilket giver gæsterne et særegent syn til havet. Havnær slår dørene op d. 16. juli 2021. I skrivende stund er vi også i gang med at udvikle erhvervslejemål til Ghrelin Gourmet Restaurant, Lift Clinic og butikken Wo Clé, der åbner op i SHIP i løbet af 2021 og 2022.

”Vi kigger på, hvilke koncepter der kan skabe en god besøgsoplevelse for områdets beboere og besøgende. Det kan være en vinbar, en brunchcafé, en specialbutik eller noget i den stil. Allermest kigger vi på, at de der ønsker lejemålet, brænder for det, de vil”, fortæller Michelle Plath, udlejningskonsulent ved Ejendomsselskabet Olav de Linde. Der er i skrivende stund seks ledige erhvervslejemål i gadeniveau i størrelser fra 110-375 m2. Se de ledig lejemål i SHIP i galleriet herunder.