Udgivet March 9, 2022

En ring sluttes for Ejendomsselskabet Olav de Linde med købet af Stjerneskibet

Stjerneskibet er et markant byggeri på Odense Havn, hvor lejerne kan få et fællesskab med andre virksomheder. Her deler man konference- og mødefaciliteter. Der er fri parkering, adgang til printere og kopimaskiner. Kontorfællesskabet rummer ca. 40 virksomheder på Havnegade 29.

Facade Stjerneskibet Havnegade 29 Odense Havn

En gang i begyndelsen af 2000’erne foreslog selskabets grundlægger, Olav de Linde, nemlig at oprette et iværksætterfælleskab i Odense – en idé som Odense kommune greb og førte ud i livet med etableringen af Stjerneskibet på Odense Havn – og den 1. marts i år – ca. 20 år senere – har ejendomsselskabet købt Stjerneskibet af Odense Kommune.

 

Ejendomsselskabet kører konceptet videre

Ejendomsselskabets ambitioner med købet af ejendommen er overordnet set at køre konceptet videre. Der kommer til at ske nogle driftsmæssige justeringer af ejendommen og kontormiljøet. Der skal pustes nyt liv i Stjerneskibet og dele af driften skal effektiviseres.

Det kommer bl.a. til at ske ved at optimere i forhold til brugen af mødelokaler og ved at flytte service fra Stjerneskibet og ind under den serviceafdeling, ejendomsselskabet allerede har på Odense Havn.

 

Stjerneskibet er en del af ejendomsklyngen

I dag er omkring halvdelen af lejerne iværksættere mens den anden halvdel er mere etablerede virksomheder. Ejendomsselskabets ambitioner med købet af ejendommen er overordnet set at drifte ejendommen videre med nogle justeringer. Der skal pustes nyt liv i Stjerneskibet og dele af driften skal effektiviseres. De hidtidige iværksætterkurser nedlægges i deres nuværende form, men ejendomsselskabet er åben for samarbejder med kommunen og evt. andre aktører.

Vi ser Stjerneskibet som en del af vores ejendomsklynge på Odense Havn og ikke som en selvstændig ejendom. Vores faciliteter, gode lejermiljø og eventuelle sammenkomster skal inkludere alle lejerne på Odense Havn. Vi betragter havnen som en fælles klynge med et særligt miljø og en unik identitet. Derfor kikker vi på helheden i området, fortæller Lars Friis Christensen, der er leder af ejendomsselskabets afdeling i Odense.

 

Odenses lillebrorsyndrom

Planerne om Stjerneskibet blev i første omgang præsenteret på et møde i begyndelsen af årtusindet i Thrigehallerne i Odense, hvor mange visionære mennesker fra nær og fjern var inviteret indenfor for at bidrage med ideer til, hvordan byen kunne udvikle sig. Og her iblandt var altså Olav de Linde.

- Odense havde dengang et lillebrorsyndrom i forhold til Aarhus og København, og også i forhold til flere andre danske byer, og det var svært at få investeringer til byen, fortæller Olav de Linde.

På mødet foreslog Olav de Linde at skubbe på udviklingen ved at lave et miljø for iværksættere, der kunne sidde i samme hus. Her kunne de sparre, bruge hinandens kompetencer og ydelser, få hjælp til forretningsudviklingen og virksomhedsdriften samt dele mødelokaler og have en administrator til rådighed. Odense Kommune løb med ideen og etablerede Stjerneskibet, som ejendomsselskabet nu har købt af kommunen.

Facade Stjerneskibet Havnegade 29 Odense Havn