Tømrerne Klaus Kellberg & Kristian Siig

  • Mød en medarbejder

For vores tømrer Klaus Kellberg og tømrerlærling Kristian Siig tæller opgavelisten mange forskellige arbejdsopgaver. De tager fat, både når det drejer sig om at bygge en omfattende ny tagetage eller at udskifte et vindue.    

Byens tagtoppe og patinerede spir danner bagtæppet for Klaus og Kristians arbejdsdage i øjeblikket. Med sommersolens gavmilde stråler foroven, arbejder de med vores etageudvidelse oppe i højderne på Klostergade 28-30 i hjertet af Aarhus. Blandt andet har de arbejdet med de spær, der blev taget ned i forbindelse med renoveringen, og som nu genbruges i arbejdet med det nye tag.

”Her går man langt for detaljerne, og det giver en hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver. Lige nu arbejder vi på taget her, som giver erfaring med at bygge tag. Dét, og at arbejde med træ, er det, som jeg synes er fedeste, fordi man skal bruge hjernen og man skal tænke over, hvordan man gør tingene”, forklarer Kristian Siig, som har været lærling hos os i tre år.

Han er makker med Klaus Kellberg, der har 14 år på bagen som tømrer her i firmaet og som også er håndværkerteamets tillidsmand. Klaus supplerer, at de mange forskellige arbejdsopgaver – store som små - netop giver erfaring på kontoen.

”Det er med til, at man bliver en mere alsidig tømrer, som kan udføre mange forskellige opgaver”, uddyber Klaus, og fremhæver samtidig kollegaerne som et vigtigt parameter i det daglige. Det skal være sjovt at gå på arbejde, mener han, og det er kollegaerne en stor del af.

Klaus og Kristian indgår i vores team af tømrere, som rykker ud, når vi sætter vores lejemål i stand til nye eller eksisterende lejere. Det samme er tilfældet, når vi foretager større renoveringer af vores bygninger, fx som her på Klostergade eller på Klamsagervej, hvor vi også løbende har givet bygningerne en kærlig hånd.   

Frihed under ansvar
Dukker fortidens finesser op i en bygning, ja, så skal de gerne tænkes ind i de nye omgivelser. Også selv om, at de ikke er en del af projektplanen fra tegnebrættet.  

”I det daglige har vi stor frihed under ansvar til at løse vores opgaver og finde på løsninger på egen hånd. Vi ved efterhånden, hvad der kan være spændende, når vi finder noget i de bygninger, som vi arbejder i. Det er nok en tankegang, man får, når man har været her et stykke tid. Tingene skal være pæne og i orden. Nogle gange er det svært at forestille sig, mens man er i gang, men når man ser det bagefter, så kan man godt se det”, fortæller Klaus.  

Der gik ikke lang tid af Kristians læretid, før han også fangede vores fokus på at finde og fremhæve oprindelige detaljer.

”Her er ingen halve løsninger, og Olav [de Linde] tænker hele tiden nyt og har en finger på pulsen. For nogle år siden fandt vi det gamle hejsetårn, som blev brugt dengang den pågældende bygning var en chokoladefabrik. Det er ikke noget, man finder hver dag. Olav synes, at det skulle føres tilbage, selvom det krævede ekstra arbejde”, fortæller Kristian.