Vi udvikler Mindet. Fremtidens arbejdsplads.

Birdview Mindet Erik Nord Arkitekter Final 10.02.2023

Visionen med Mindet

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde har vi en passion. Vi har noget, vi vil. Noget, vi gør. Vi fornyer for at bevare. Vi giver gamle bygninger nyt liv. Det har vi gjort gennem mere end 45 år. Med Mindet 6 ønsker vi at genbruge det smukke gamle kornlager, som et bevaret vartegn for havnens historie. Vi sammenbygger med stor respekt den gamle bygning med et højhus, som et vartegn på morgendagens kontorbyggeri.

”Udgangspunktet for Mindet er vores forelskelse i den gamle bygning på stedet. Bygningen skaber en helt særlig stemning med sine specielle konstruktioner og loftshøjde. En stemning, som man ikke kan bygge sig til. Ved at tage udgangspunkt i det gamle og bygge noget nyt ovenpå og indeni, er visionen at skabe noget, der vil glæde øjet”, fortæller bygherre Olav de Linde.

Visionen er, at bygningen og byrummet bliver det klare bindeled og samlingspunkt mellem havnen og midtbyen. At vi giver det nødvendige og vigtige bidrag til, at områderne opleves som spændende og sammenhængende.

Lokalplan 1147 blev vedtaget i Aarhus Byråd d. 22. juni 2021. Byggeriet forventes igangsat i 2022, og efter planen skal det stå klar til brug i 2027.

HENT HANDOUT OM VISIONEN MED MINDET 6 - KLIK HER.

Taghave Mindet Erik Nord Arkitekter Final 08.2022

Taghave og skønne uderum

Vi ønsker, at Mindet bliver et mødested for alle århusianere, og et samlingspunkt mellem havnen og midtbyen. Vi vil skabe et levende kontorhus og et levende byrum. I gadeplan giver butikker og skønne uderum dig lyst til at mødes, og på taget af den gamle bygning vokser en stor, frodig, grøn taghave op, med drivhuse fyldt med planter, blomster og grøntsager. Her vil du kunne indånde duften af hav og historie midt i Aarhus. 

”Bygningen vil blive omringet af alt andet end asfalt. I stedet vil man finde masser af grønt, smukke pladser der motiverer til forsamling, særlige belægninger – f.eks. vil der blive anvendt Ø-landssten fra Statshospitalet – skulpturer, kunst og forskellige aktiviteter for at danne rammen om et rum i byen, hvor man har lyst til ophold og forhåbentlig til stor glæde for de kommende lejere og byens borgere”, fortæller bygherre Olav de Linde.

Lejerglæde

Mindet kommer til at bestå af eksklusive lejemål og 2000 mennesker får deres daglige gang i huset. Den arkitektoniske kvalitet, gode adgangsforhold og åbne, lækre udearealer i form af taghave og grønt byrum rundt om bygningen kendetegner Mindet.

Det topmoderne højhus er bygget i kvalitetsmaterialer og har alt i moderne komfort, mens den eksisterende bygning kommer til at summe af liv i både restauranter, butikker og virksomheder indenfor sundhed, sport og klinik. Det bliver dejligt at opholde sig i Mindet og som bruger i huset får du komfort og tilgængelighed med alt, hvad du behøver, indenfor rækkevidde.

Vi gransker markedet og mulighederne for fremtidens vedvarende energikilder, såsom vindturbiner på taget, fjernkøling og energipæle. Vi lægger vægt på et godt indeklima via fx fjernkøling, visuel komfort og god luftkvalitet.

Eksteriør Close Up Uderum Mindet Eksisterende Erik Nord Arkitekter 07.02.2023

Den eksisterende bygning

Det er langt fra den letteste løsning at bygge videre på den eksisterende bygning – at bygge indeni og ovenpå. Det ville faktisk være lettere at rive ned og begynde fra bunden. Men hvis du en gang har været inde i korn- og foderstoflageret, er det svært at glemme den stemning af håndværksmæssig storslåethed, der rammer dig. Det er ikke en bygning, der er bygget til at være prangende. Den er bygget til at fungere.

Genbrug af bygninger og brugte byggematerialer er en stor del af vores DNA – også i dette byggeri. I knap 50 år har vi i Ejendomsselskabet Olav de Linde genbrugt bygninger og byggematerialer, og dermed givet eksisterende bygninger nyt liv. Det giver god mening for os at bevare gode bygninger, gode materialer, godt håndværk. Det skaber stil og stemning, som man ikke kan bygge sig til.

Derfor er vores slogan – også for Mindet – at vi skaber liv, fornyer og bevarer.

Vores ambition

  • 41 etager, herunder 38 etager med lejemål. Hver kontoretage bliver på ca. 1.000 m2
  • Butikker, caféer og restauranter i den eksisterende bygning.
  • Levende og skønne byrum rundt om bygningen.
  • Frodig taghave, de Lindehaven, på taget af den eksisterende bygning.
  • Forventes klar til indflytning i 2027 - 101 år efter den eksisterende bygnings ibrugtagning.
  • Tårnet er tegnet af C.F. Møller tegnestue.
  • Integreres med den eksisterende bygning af Ejendomsselskabet Olav de Lindes egen tegnestue.
  • Vil med sine 143 meter blive Danmarks højeste kontorbygning.
  • DGNB-certificering- Guld.
  • Ansvarligt byggeri med fokus på nedbringelse af Co2, regnvandsopsamling, fjernkøling, solceller, vindturbiner, genbrug af byggematerialer og anvendelse af nye, kvalitetsmaterialer med lang levetid.