Udgivet July 15, 2021

Kontor og kafferisteri indtager Ankersgade

Beliggende i det selvstændige ”Orkesterhus” vest for den tidligere postcentral på Ankersgade 12 i Aarhus, byder vi velkommen til bageriet og kafferisteriet Jumbo. I hovedhuset er et kontorlejemål færdigudviklet.

Jumbo Bakery lokale på Ankersgade 12 i Aarhus 2022

Beliggende i det selvstændige ”Orkesterhus” vest for den tidligere postcentral på Ankersgade 12 i Aarhus, byder vi velkommen til bageriet og kafferisteriet Jumbo.

Huset fungerede før i tiden som vaskehal for postens biler, værksted og senest øvelokale for Århus Postorkester - og nu får huset en ny fortælling. Lejemålet på Ankersgade skal fungere som kombineret kafferisteri, café og brødudsalg.

 

Det gamle er ikke gemt væk

Istandsættelsen af lokalet er sket med udgangspunkt i den eksisterende bygnings indretning og materialer – og det afspejler sig i det færdige resultat. 

Lader vi blikket glide over lokalernes gulve, kan vi stadig se den gamle nedsænkning i gulvet fra tiden som værksted, de gamle gulvriste fra tiden som vaskehal og brugssporene fra tiders brug.

Glider blikket op i loftet, ser vi de lysegrønne klinker på væggene over caféens indgang, ligesom de aflange ovenlysvinduer også er bevaret. Det optræder nu flot sammen med Jumbos æstetisk smukke indretning. Præcis som vi allerbedst kan lide det, når vi renoverer, og som er en stor del af vores igangværende renovering på Ankersgade 12.

 

En folkemagnet flytter ind

Siden 2018 har Benjamin Birk, der står bag Jumbo Bakery, boet til leje i vores lejemål på Mindet 4 på havnen i Aarhus – den gamle varmestue for havnens arbejdere.

Den blev renoveret og bygget om til café og kontorer, og her etablerede han Jumbo Bakery & Eatery.

Et bageri der i dag er en kæmpe succes, hvor folk valfarter til for at sætte tænderne i Jumbos surdejsbagværk og brød.

Nu er Benjamin Birk og hans hold godt i gang med at skabe endnu en folkemagnet på Ankersgade. 

/media/ffdpvzzw/dsc01165-dsc01167.jpg
/media/4z0ncxnz/dscf6260.jpg
/media/u2fnzgna/dscf6258.jpg
/media/11ddm0ej/dsc01180-dsc01182.jpg
/media/xfco0pt4/dsc01177-dsc01179.jpg
/media/wpcp2lve/dsc01135-dsc01137.jpg

Kontorlejemål udlejet

I ”hovedhuset” på Ankersgade 12 har vi færdiggjort et kontorlejemål til rådgivningsvirksomheden Norconsult.

Lejemålet er beliggende i bygningens underetage, hvor vi nu kan melde om alt udlejet.

Før i tiden blev underetagen brugt til postsortering, på- og aflæsning af post, værksted og parkering.

Nu huser det – ud over Norconsults kontorlejemål – et fitnesscenter, en klatrecenter og en gaminglounge. I løbet af efteråret byder vi også velkommen til en genbrugsbutik i underetagen.

I lejemålet hos Norconsult forenes rå, industrielle beton detaljer smukt med nytilførte de, heriblandt nye møderum opbygget i egetræspaneler og glas.

 

Jumbo Bakery lokale på Ankersgade 12 i Aarhus 2022