Udgivet May 4, 2023

Stort gavlmaleri afsløret på Mindet 2

Gavlmaleriet er ét blandt flere, man kan finde, hvis man bevæger sig rundt om Aarhus Havn

Med ordene ”Enhver alder har sin charme,” afslørede Olav de Linde og kunstner Hendrik Beikirch den 19. april 2023 de sidste penselstrøg på et seks meter bredt og 25 meter højt gavlmaleri på Mindet 2 i Aarhus.

Forud var gået en lille uge, hvor forbipasserende kunne se Hendrik Beikirch brillere med spraydåser og malerruller, mens værket med navnet Beautiful Age kom til live.

Det fantastiske portræt er malet direkte på de røde facadesten af Ejendomsselskabet Olav de Lindes udlejningsejendom på Mindet 2. Maleriet forestiller en ældre mand med et langt og livagtigt skæg.

Modellen til portrættet er en ældre mand fra Georgien, der har levet livet, ladet skægget gro og fået rynker ved øjnene. Grundlægger Olav de Linde, der har bestilt værket, har udtalt til Århus Stiftstidende, at han godt kan lide, at man kan se, at det er en mand, der hviler i sig selv.

Maleriet blev afsløret ved et lille event, hvor lejere i området, Filmbyen og andre interesserede, var inviteret med til afsløringen.

 

Værket skal åbne området op

Det var ikke et tilfælde, da Olav de Linde valgte, at maleriet skulle være på netop gavlen af Mindet 2. Det tilføjer en ekstra dimension til et område, der i de kommende år kommer mere liv til, blandt andet med byggeriet af kontorhøjhuset Mindet og de tilhørende grønne uderum, vi etablerer i den forbindelse.

"Maleriet er et led i at åbne området op og skabe liv og oplevelser dernede," siger Olav de Linde.

Derudover er der billedets størrelse. Det er ikke alle bygninger, der har plads til et vægmaleri, der måler 150 kvadratmeter. Derfor viste gavlen på Mindet 2 sig at være oplagt.

"Det skal være en væg med en vis volumen", siger Olav de Linde.

Gavlmaleriet findes på vores bygning på Mindet 2 og er blot et af flere kunstværker, Hendrik Beikirch har udført på bestilling fra Olav de Linde gennem årene, blandt andet i 2016, da han malede et stort, sort/hvidt portræt af en cigaretrygende mand, der hænger på vores genbrugslager på Balticagade.