Kannikegaarden

Fiolstræde 10, 1171 Kbh K / St. Kannikestræde 18 + 18A, 1169 Kbh K,

  • Kontor
  • Butik

Ved årsskiftet 2022/2023 købte Ejendomsselskabet Olav de Linde dette historiske bygningskompleks i København K. 

Det består af to L-formede bygninger og et baghus, der ligger på hhv. Fiolstræde 10 og Store Kannikestræde 18 og 18A. Bygningerne er forbundet via en port, som betyder, at deres to separate og private baggårde hænger sammen. Der er separat adgang via port fra hhv. Fiolstræde og Store Kannikestræde, hvilket giver en speciel stemning med baggårde ved siden af de smalle gader i det klassiske studenterkvarter.

Fiolstræde 10 huser den velkendte Paludan Bogcafé, der er den ældste af sin slags i Danmark, og som har ligget i ejendommen siden 1958. Forhuset har et ældre mondænt udtryk med paneler og stuk, mens sidebygningen er mere moderne. Store Kannikestræde 18 har et moderne udtryk med rå overflader samt charmerende detaljer som fx stuk. Bygningen er fordelt på fire etager inkl. tagetage med solrig terrasse.

Komplekset på Store Kannikestræde 18A er oprindeligt opført i 1850, mens bygningerne på Store Kannikestræde 18 og Fiolstræde er opført i 1867.

Ejendomsselskabet Olav de Linde har købt ejendommen med henblik på at forny for at bevare. Vi ønsker at bevare bygningernes fine detaljer, men samtidigt ønsker vi at optimere indretningen, opdatere overfladerne samt forny installationerne. Gammel stuk findes frem og der arbejdes for at genskabe den oprindelige stil med et moderne præg. Derfor har vi igangsat en større renovering af ejendommen primo 2023, og vi forventer at være i mål hermed medio 2023.

  • Kannikegaarden
  • 3.156 m2