Når man overtager bygninger af historisk betydning, er det centralt at bevare historien – og trække tråde tilbage den industri, der har været med til at forme en hel by. Det har vi gjort på Odense Havn, hvor rå elementer findes side om side med moderne og nye konstruktioner. En blanding af originale materialer, samt genstande fra eget lager har givet de gamle bygninger nyt liv – og historien har fået ny relevans.
Vores ingeniør Hans Jørgen Jensen, der senest har været en ledende figur på transformationen af den gamle dampmølle, siger:
”Vi har gjort meget for at genfinde de oprindelige detaljer og materialer og få dem til at komme til sin ret igen. For eksempel har vi genbrugt gulve, døre og genskabt den oprindelige træforskalling på væggene mellem lokalerne, som tidligere har været ”gemt væk” bag traditionelt rørpuds. De nøgne vægge giver rummene en rå karakter.”
Ganske få tænkte på CO2-beregninger, da vi startede transformationen af Odense Havn. I dag står den som et bevis på, at det er muligt at opnå store resultater på bæredygtighedsfronten, hvis man går i gang med at gentænke og genbruge.
De mange forskellige teknikker og materialer, der er genbrugt og brugt i byggerierne giver hvert enkelt lejemål sin helt egen karakter og indbyder til opdagelse i sig selv. Uanset lejemålet gør de gennemgribende renoveringer, at vi kan imødekomme de behov og krav, som fremtidens lejere efterspørger: Topmoderne faciliteter med sjæl og karakter.