Ny Ambitiøs Lejer Vil Sætte DOK5000 På Danmarkskortet Havnegade 16

Odense Havn

Odense Havn, 5000 Odense

_________________________________

 

Velkommen til Odense Havn

 

 

 

Fra gamle pakhuse til prisbelønnede erhvervslejemål

 

 

 

 

 

 

På havnen i Odense findes en række helt unikke erhvervslejemål – i rå og inspirerende rammer. En eksklusiv blanding af lejemål i siloer, gamle kornlagre og pakhuse, som er renoverede med både fremtiden for øje og respekt for historien. 

 

De originale industribygninger og det originale miljø er bevaret. Hvert enkelt lejemål bærer et utal af industrielle detaljer, som vores team har skabt og bevaret gennem årene. I det gamle pakhus på Sverigesgade 4 forenes de oprindelige massive træbjælker nu med fritsvævende, rå jernkonstruktioner og glaspartier. I nabobygningen, det tidligere kornlager, findes DOK5000, der bruges til koncerter, messer, teater og meget mere. Dit næste kontor kan ligge midt i alt dette.

_________________________________

 

Historien 

 

 

 

En havn i konstant udvikling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________

1803

Odense var en af Danmarks få købstæder, og havde ikke naturligt adgang til havet. Mens de første kanaler blev gravet i 1700-tallet, skulle der gå 100 år før kanalen blev udvidet op optimeret til havnebrug. Det tog 8 år at grave den 5 km lange kanal. Det første skib sejlede igennem i 1803.

1904

Ved hjælp af dampmaskiner, blev en ny kanalføring udgravet, som var brede og dybere end den forrige. Odense Havn blev nu centrum for import af kul og der var fra havnen regelmæssige dampskibsafgange til forskellige destinationer i ind- og udland.

1950

Et byggeboom ført an af korn- og foderstofindustrien ramte Odense havn, og de høje jernbetonsiloer som perioden førte med sig ses stadig i havneområdet i dag.

1970

Industrihavnens guldalder strækker sig fra den nye kanals indvielse frem til 1970’erne og havnen var fyldt med aktivitet og nye byggerier – bl.a. flere af de pakhuse, der er erhvervslejemål nu.

1992

Som følge af en opbremsning i aktiviteterne i havnen blev det tydeligt, at større vanddybde og en mere direkte sejlrute var nødvendig. Derfor flyttede havneaktiviterne til Lindø-terminalen ved Munkebo, hvilket banede vejen for nye aktiviteter i Odense Havn.

2005-2006

I 2005 startede Olav de Linde opkøbet af bygningerne på Odense Havn. Vi startede med de store kontorbygninger på Havnegade, som nu er blevet til det prisbelønnede kulturhus DOKK5000 og Sverigesgade, Odense Havns største træbygning, der nu huser restauranten Alfred og Kamilla. Senere blev adskillige bygninger købt fra Danish Agro, hvilket har været med til at binde området sammen og skabe et miljø, hvor historien og arkitekturen træder frem på tværs af de forskellige lejemål.

2018

Melfabrikken, Victoriamøllen, bliver opkøbt. Hvad der startede som en af Danmarks ældste virksomheder, er nu blevet totalrenoveret med nye rum, nye pladser og masser af plads til store armbevægelser for fremtidige lejere.

_________________________________

 

Udvikling

 

 

 

En total transformation

 

 

 

Da vi overtog bygningerne på Odense Havn stod de udtjente gamle silo-kontorer og fabrikationsbygninger tomme. Det stod med det samme klart for os, at potentialet var enormt. I gennem en årrække har vi overtaget og udviklet en række eksklusive, rå og industrielle kontormiljøer. Vores fokus har aldrig været på udlejningen, men på milighederne – for at lave spændende lejemål inspireret af havnen og dens mange brosten, jernbanespor, kajsten og moler.

 

 

Det har resulteret i, at flerre af lejemålene er nu er prisbelønnede, f.eks. det gamle silopakhus, hvor de gamle tragtformede tappeudgange nu indgår som dekorationer i loftskonstruktionerne. Senest har den tidligere Dampmølle Victoria på over 10.000 kvadratmeter gennemgået en transformation. Mens de sidste sidste detaljer på ved at komme på plads, er de første tech-startups og IT-virksomheder flyttet ind.

_________________________________

 

Genbrug

 

 

 

Havnens historik kan ses i hver enkelt detalje

 

 

 

 

 

 

Når man overtager bygninger af historisk betydning, er det centralt at bevare historien – og trække tråde tilbage den industri, der har været med til at forme en hel by. Det har vi gjort på Odense Havn, hvor rå elementer findes side om side med moderne og nye konstruktioner. En blanding af originale materialer, samt genstande fra eget lager har givet de gamle bygninger nyt liv – og historien har fået ny relevans.

 

Vores ingeniør Hans Jørgen Jensen, der senest har været en ledende figur på transformationen af den gamle dampmølle, siger:

 

”Vi har gjort meget for at genfinde de oprindelige detaljer og materialer og få dem til at komme til sin ret igen. For eksempel har vi genbrugt gulve, døre og genskabt den oprindelige træforskalling på væggene mellem lokalerne, som tidligere har været ”gemt væk” bag traditionelt rørpuds. De nøgne vægge giver rummene en rå karakter.”

 

Ganske få tænkte på CO2-beregninger, da vi startede transformationen af Odense Havn. I dag står den som et bevis på, at det er muligt at opnå store resultater på bæredygtighedsfronten, hvis man går i gang med at gentænke og genbruge.

 

De mange forskellige teknikker og materialer, der er genbrugt og brugt i byggerierne giver hvert enkelt lejemål sin helt egen karakter og indbyder til opdagelse i sig selv. Uanset lejemålet gør de gennemgribende renoveringer, at vi kan imødekomme de behov og krav, som fremtidens lejere efterspørger: Topmoderne faciliteter med sjæl og karakter.

_________________________________

 

Odense Havn i dag

 

 

 

Side om side med fremtidens virksomheder

 

 

 

 

 

 

Odense Havn er i dag synonym med fremtidens virksomheder. IT-, teknologi- og en lang række øvrige spændende virksomheder er flyttet ind i de karakteristiske og eksklusive lejemål. Respektfuldt renoverede – med alle de funktioner, som den moderne virksomhed har brug for. I 2022 vil havnen tilmed blive hjemsted for Stjerneskibet, et stort iværksættermiljø og kontorfællesskab for Odenses spirende iværksætterhåb.

Kontakt vores udlejningsteam