Olav de Linde genbrugslager på Balticagade på Aarhus Havn

Bæredygtighed

Læs her om vores strategiske arbejde med bæredygtighed for at nå vores 2030-mål

Bæredygtighedsstrategi

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde arbejder vi efter en bæredygtighedsstrategi, der skal være medvirkende til, at vi er en profitabel virksomhed, der bidrager positivt til menneskers udvikling og trivsel, og løbende reducerer vores negative indvirkninger på miljøet og klimaet.

 

Vi har identificeret fire fokusområder, der danner grundlag for de indsatser, vi fokuserer på i de kommende år i vores arbejde med bæredygtighed:

 

  • Vores ejendomme
  • Vores byer
  • Vores relationer
  • Vores hold
Olav de Linde genbrugslager på Balticagade på Aarhus Havn

Vores ejendomme

Det er et mål for os, at vores ejendomme bidrager til et bæredygtigt miljø og bæredygtigt klima, og vi mener, at hensynet til klima og miljø er en forudsætning for god forretning i fremtiden. Derfor tænker vi langsigtet, når vi udvikler, renoverer og transformerer vores ejendomme i valg af materialer og løsninger, og vi oplever i stigende grad, at den bæredygtige løsning på langt sigt også er den økonomisk ansvarlige.

Frichsparken på Søren Frichs Vej i Aarhus set oppefra

Vores byer

Vi ønsker at bidrage positivt til sundhed, trivsel og social sammenhængskraft i de byer, vi driver forretning i. Vores ejendomme er sunde, sikre, funktionelle og inspirerende, og de skaber muligheder for vores lejere og for vores naboer. De øger attraktiviteten af de områder, de ligger i, og vi tænker diversitet ind i vores udbud af lejemål til både bolig og erhverv. 

 

Vi forsøger at modvirke fortrængning af natur og biodiversitet, og de steder, hvor vi har hele klynger af ejendomme, etablerer vi sammenhængende miljøer for at skabe levende og harmoniske byrum.

 

Vi står desuden bag Børnehus Bazar Vest, som er et gratis tilbud for handlende familier i Bazar Vest, Brabrand. Her kan børn blive tilknyttet en legegruppe, hvor fokus er på leg, trivsel og børn. 

Uderum på Thrige Firkanten i Odense

Vores relationer

Vi vil have sunde relationer til vores lejere, leverandører og forretningsforbindelser. Vi agerer ansvarligt og professionelt og vi er opmærksomme på, at vi har et særligt ansvar for, at alle vores lejere har sikre, ordentlige og udviklende fysiske rammer samt gennemsigtige og rimelige vilkår og nem adgang til dialog.

 

Vi stiller krav til vores leverandører, og vi arbejder for, at vores samarbejdspartnere har effektive mekanismer på plads til at identificere, forebygge og afbøde negative indvirkninger på miljø, klimaforhold og menneskerettigheder.

Erik Arkitekter lokaler på Havnegade på Odense Havn

Vores hold

Vores hold består af en forskelligartet flok af kompetente og engagerede medarbejdere, der er rygraden i vores virksomhed. Vi vægter at være en sund, stærk og sikker arbejdsplads med en høj grad af medarbejdertilfredshed og -trivsel.

 

Vi har fokus på kompetenceudvikling og hos os er vilje og evner lig med muligheder. Vi har nul-tolerance overfor krænkelser, diskrimination og magtmisbrug af enhver art. Vores medarbejdere arbejder under kompromisløs sikkerhed og kan udvikle sig både menneskeligt og fagligt hos os.

Ejendomsselskabet Olav de Linde medarbejdere på besøg i Fiolstræde i København 2023

Organisering af bæredygtighed

Vores arbejde med bæredygtighed er forankret i en styregruppe, som varetager det overordnede strategiske arbejde, er tovholder for vores projektgrupper indenfor bæredygtighed samt formidling og rapportering af vores indsatser. Styregruppen består af:

Rapportering

Fra og med regnskabsåret 2021 har vi rapporteret på vores arbejde med bæredygtighed. Vi udgiver årligt en samlet bæredygtighedsrapport over det forgangne års aktiviteter og resultater.

Bæredygtighedsrapporter Ejendomsselskabet Olav de Linde

Politikker

Vores standarder for god leder- og medarbejderadfærd er beskrevet i vores bæredygtighedspolitikker. De oplyser om vores tilgang til miljø, genbrug, klima, menneskerettigheder, sikkerhed, arbejdsmiljø, love, relevante vejledninger, internationale konventioner, konkurrenceforhold og antikorruption.

 

Den overordnede ramme for vores arbejde med bæredygtighed er vores hovedpolitik for bæredygtighed og samfundsansvar, der også beskriver vores proces for rettidig omhu. Herunder hører vores øvrige politikker.

Illustration Bæredygtighedspolitikker

Bæredygtighedsnyheder

Renovering med respekt for ressourcer og historie

Renovering med respekt for ressourcer og historie

Den gamle Munke Mølle på Havnegade 32-34 i Odense er genopstået som enestående domicil for fremtidens virksomheder.
Læs mere
Kom indenfor i Ejendomsselskabet Olav de Lindes genbrugslager

Kom indenfor i Ejendomsselskabet Olav de Lindes genbrugslager

Brugte mursten, træbjælker og gammelt jern. I Ejendomsselskabet Olav de Linde genbruger vi gedigne materialer.
Læs mere
Thrige Firkanten binder Odense sammen

Thrige Firkanten binder Odense sammen

Thrige Firkanten i Odense er forvandlet til et sammenhængende erhvervs- og boligområde, hvor tung trafik og beskidt industri er skiftet ud med lys, luft, grønne områder og attraktive lejemål til glæde for Odense bys udvikling og tiltrækningskraft.
Læs mere
Byens puls banker i Ankersgade

Byens puls banker i Ankersgade

Aarhus’ gamle postcentral i Ankersgade var engang et sted, man kørte forbi uden at værdige den lukkede og lidet kønne facade et blik. Sådan er det ikke længere.
Læs mere
Et særligt sammenhold

Et særligt sammenhold

Det giver et særligt ansvar og sammenhold at udvikle ejendomme for at beholde dem og leje dem ud i årtier. Den daglige administration, vedligeholdelse og relation til lejerne kræver høj kvalitet og tillidsfuldt samarbejde i hele ejendomsselskabets organisation.
Læs mere
Kongen af Kebab begyndte som knægt i Bazar Vest

Kongen af Kebab begyndte som knægt i Bazar Vest

Metin Usta har serveret over 350.000 måltider for sultne aarhusianere fra familiens restaurant i Bazar Vest.
Læs mere
Vokseværk hos Systematic

Vokseværk hos Systematic

Danmarks største privatejede IT-virksomhed, Systematic, vokser med høj fart så vi har i samarbejde måttet flytte og udvide domicilet adskillige gange gennem årene.
Læs mere
Jan skaber koncepterne – Ramina giver dem form

Jan skaber koncepterne – Ramina giver dem form

Bygningskonstruktøren Ramina og arkitekten Jan fortæller om deres samarbejde på tegnestuen hos Ejendomsselskabet Olav de Linde.
Læs mere
Færdiggjort Mindet 4: Der er nørdet med arkitektur og detaljer

Færdiggjort Mindet 4: Der er nørdet med arkitektur og detaljer

Ejendomsselskabet Olav de Linde har færdiggjort renoveringen af ejendommen på Mindet 4 i Aarhus.
Læs mere
Murer Lars Damgaard Jensen

Murer Lars Damgaard Jensen

Siden sjette klasse har Lars Damgaard Jensen vidst, at han skulle være murer. Med passion i stemmen fortæller han om sine 11 år som murer i virksomheden - om at være en pligtopfyldende kollega, en serviceorienteret medarbejder og at se charmen i alle slags opgaver.
Læs mere
Malerkonduktør Brian W. Hammerum

Malerkonduktør Brian W. Hammerum

Brian W. Hammerum er én af Ejendomsselskabet Olav de Lindes i alt fem malere i afdelingen i Aarhus. En afvekslende hverdag med stort spillerum til at prøve nye teknikker af, og vigtigheden af at huske håndværket har holdt Brian til ilden i firmaet i over 10 år.
Læs mere
Vicevært Steen Kobberø

Vicevært Steen Kobberø

”De andre er nok lidt mere til de store maskiner, end jeg er”, fortæller vores vicevært Steen Kobberø beskedent, imens han rækker ud efter en kost. Steen er en del af vores team af i alt fem viceværter i Aarhus. I 11 år har han serviceret vores ejendomme - og han trives, fortæller han.
Læs mere
Fortiden har sat sit præg på tilblivelsen af Frichsparken

Fortiden har sat sit præg på tilblivelsen af Frichsparken

Lige inden Søren Frichs Vej krydser Ringgaden i Aarhus, dukker Frichsparken op. En okkergul samling af over 40.000 kvm. bygninger med kontorer, butik og meget mere. Sådan har det ikke altid set ud. Sort-hvide fotos fra en svunden tid viser, at her blev der bygget lokomotiver i røg og damp.
Læs mere
Afsluttet byggesag: Klostergade 28 i Aarhus

Afsluttet byggesag: Klostergade 28 i Aarhus

Få et indblik i vores omfattende ombygning af vores ejendom på Klostergade 28, der stod på fra begyndelsen af 2019 til sommeren 2020.
Læs mere
Afsluttet byggesag: Kontorhøjhus afleveret til lejeren

Afsluttet byggesag: Kontorhøjhus afleveret til lejeren

I januar 2021 afleverede vi det nye kontorhøjhus på Søren Frichs Vej 39 i Aarhus til vores lejer Systematic A/S. Vi sætter dermed et meget stolt punktum for en fantastisk byggesag af høj kvalitet.
Læs mere
Fra friskole til frivillig organisation

Fra friskole til frivillig organisation

Klos op ad den kulturelle smeltedigel Bazar Vest har vi netop afsluttet renoveringen af den første halvdel af ejendommen på Edwin Rahrs Vej 32 i Aarhus. Her har vi under renoveringen forsøgt at bevare så meget som muligt af den oprindelige bygning fra 1962.
Læs mere
Når et lejemål bliver til fem

Når et lejemål bliver til fem

I 2019 fik vi rundt regnet 6.000 kvm. ledig i bygningen på Søren Frichs Vej 36G-M i Frichsparken. Hver en kvadratmeter skulle gentænkes, for at forvandle bygningen fra tom og trist til interessant og fuldt udlejet.
Læs mere
Overtagelse af Stjerneskibet

Overtagelse af Stjerneskibet

Stjerneskibet er et markant byggeri på Odense Havn, hvor lejerne kan få et fællesskab med andre virksomheder. Her deler man konference- og mødefaciliteter. Der er fri parkering, adgang til printere og kopimaskiner. Kontorfællesskabet rummer ca. 40 virksomheder på Havnegade 29.
Læs mere
Detaljerigdom på Ny Banegårdsgade 55

Detaljerigdom på Ny Banegårdsgade 55

Når samtalen falder på Ny Banegårdsgade 55 blandt nogle af Ejendomsselskabet Olav de Lindes medarbejdere, er det ikke uden et glimt af nostalgi i øjenkrogen. Det er nemlig en særdeles smuk ejendom med en fortid ud over det sædvanlige – bl.a. som epidemihospital. I 2008 blev den ombygget til helt unikke kontorlokaler. Renoveringen varede et år, hvor bygningens fortidsdetaljer én for én blev genfundet af renoveringsteamet.
Læs mere
Mød en lejer: Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade 74

Mød en lejer: Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade 74

Social dining i en tid med social afstand. Det blev i foråret virkeligheden for vores lejer Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade 74 i Aarhus. Som nyåbnet restaurant med et delemadskoncept havde de fået en flyvende start med god, lokal opbakning. Og så kom corona, nedlukning og uvished. I november 2020 vandt de prisen som Byens Bedste Nye Spisested 2020.
Læs mere