Vi bygger kvalitetslejligheder i Odense

  • Projektudvikling

Ejendomsselskabet Olav de Linde har påbegyndt to boligbyggerier på Thrige-grunden i det centrale Odense. Efter planen skal de tilsammen rumme 84 kvalitetslejeboliger og 1 erhvervslejemål, der bygges med klare referencer til områdets kulturhistoriske industriarkitektur. Det er første gang, at Ejendomsselskabet Olav de Linde bygger og efterfølgende udlejer boliger i Odense.

”Udgangspunktet for de to projekter er at bygge moderne og tidssvarende lejeboliger i vores vanlige høje kvalitet og med gedigne, gennemførte detaljer, der er i øjenhøjde med lejernes ønsker. Formsproget har vi derfor ønsket lidt retrospektivt, så byggerierne passer til Thrige-grundens kulturhistoriske og rustikke industriarkitektur, hvor bl.a. den røde tegl, sprossede funkis-vinduer og andre gedigne materialevalg er gennemgående”, forklarer Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør i Ejendomsselskabet Olav de Lindes afdeling i Odense.

De to bygninger opføres to steder i Thrige-Firkanten - ved Edisonsvej og Tolderlundsvej. Byggerierne er påbegyndt i september 2020, og projektet på Edisonsvej vil efter planen stå færdig i november 2021, mens byggeriet på Tolderlundsvej efter planen vil stå færdig i juli 2022. 

Det er første gang, at Ejendomsselskabet Olav de Linde bygger og efterfølgende udlejer privatboliger i Odense. Indtil nu har ejendomsselskabet beskæftiget sig med at renovere en del af byens gamle industriområder og -bygninger til primært kontorlejemål, heriblandt i Thrige-Firkanten, Pakhusgården og en betydelig del af de gamle pakhuse og silobygninger på Odense Havn.

”Selvom vi bygger nyt, så viderefører vi naturligvis vores mangeårige bygge-dna til disse bygninger. Vi renoverer og bygger bygninger for at beholde dem, og når man gør det, så får man et naturligt forhold til at fokusere på kvalitet, langtidsholdbare materialer, genbrug, CO2-neutralitet og tilfredse lejere”, uddyber Lars Friis Christensen - og fortsætter:

”Der er i processen arbejdet indgående med disponeringen af boligerne, der på én gang skal opfylde krav til bl.a. dagslys og akustik, samtidigt med at vi har skullet sikre, at indretningen bliver så optimal som muligt i forhold til det forventede udlejningsmarked. Vi glæder os til at komme i jorden, så vi får endnu mere byggeri at være stolte af”, afslutter Lars Friis Christensen.  

Ejendomsselskabet Olav de Linde har netop færdiggjort sit første boligbyggeri i Aarhus med 390 kvalitetslejeboliger i Nabolaget på Katrinebjerg.  

Fakta:

Edisonsvej

19 lejeboliger og 1 erhvervslejemål.

Byggeriet påbegyndt i september 2020.

Forventet færdiggørelse i november 2021.

 

Tolderlundsvej

65 lejeboliger

Byggeriet påbegyndt i september 2020.

Forventet færdiggørelse i januar 2023.

 

Hovedentreprenør: NJ Gruppen

Totalrådgiver og arkitekt: AI Arkitekter & Ingeniører

Ingeniør, installationer: Ingeniør'ne

Ingeniør, konstruktioner: SKANDING

Vil du høre mere om byggerierne? Kontakt

 

Lars Friis Christensen
  • Odense